Fiesch-Fiescheralp (Kühboden)-Bergstation Eggishorn
Vanaf Visp neemt U de trein, de Matterhorn Gotthard-Bahn van Visp naar Fiesch (mooie treintocht!) of met eigen auto naar Fiesch. (snelweg ri Brig dan afslag rechts aanhouden Grimsel/Furka). Met de kabelbaan gaat U van Fiesch (1049 m) naar Fiescheralp, vroeger Kühboden genoemd (2212 m). Fiescheralp is een centrum van 'gleitschirm- en deltaflieger'.
Van Fiescheralp moet u overstappen en u gaat met de volgende kabel naar Bergstation Eggishorn (2962 m); hier hebt u een schitterend uitzicht op de Aletschgletsjer en vele vierduizenders, zoals Eiger, Jungfrau, Matterhorn, Finsteraarhorn, Aletschhorn; aan de voet van deze vierduizenders ligt de imposante Aletschgletsjer die samen met het Aletschwald, Jungfrau en Bietschhorn op de lijst staat van het Unesco-werelderfgoed; de Eggishorn behoort tot de mooiste uitzichtpunten in heel Zwitserland. Het moderne Bergrestaurant 'Eggishorn' met een wisselende tentoonstelling en een prachtig uitzicht is een bezoek meer dan waard.

Mogelijke wandeling voor geoefende wandelaars:
Wandeling vanaf de Eggishorn:
van het nieuwe Bergrestaurant wandelt U naar 'Horrli Hitta', het oude 'restauranthutje' en dan omlaag met 'Vom Gletscher zum Wasser' (Wanderwege met Pfiff); over (ongevaarlijke) rotsblokken gaat het pad steeds RD ri Tälligrat, Märjelen (2348); u wandelt naar de berghut Gletsjerstube en dan door tunnel weer terug naar Fiescheralp/Kuhboden, de tunnel is verlicht! Duur ong. 2 ½ uur, geen moeilijke wandeling.Ook mogelijk en veel mooier en langer:
Wandeling vanaf de Eggishorn:
vanaf het nieuwe Bergrestaurant 'Eggishorn' wandelt u omhoog naar het 'oude restauranthutje', dan wandelt u omlaag met 'Wanderwege met Pfiff', over ongevaarlijke rotsblokken gaat het pad steeds RD naar Tälligrat Märjelen (2348); nu wandelt u naar het meer en dan RA langs het meer (niet LA Piff-bord Marjelensee); bij de rechterzijde van het meer bij 3-sprong RA richting Fiescheralp/Kuhboden; al wandelend hebt U even verder een schitterend uitzicht op de Fieschergletsjer. Duur ruim 41/2 á 5 uur, geen moeilijke, maar wel een lange tocht!

Ook is er een alpine route Unesco-Höhenweg voor zeer geoefende echte bergwandelaars, de Unesco-Höhenweg, dit is de Eggishorn-Bettmerhorn bergwandel-graatroute.
De wandeling gaat over de graat van het Bergstation Eggishorn naar het Bergstation Bettmerhorn en duurt ongeveer 3 uur.
De route is aangegeven als Alpine route (wit- blauw-wit) en is alleen geschikt voor zeer geoefende, 'tredvaste' en 'schwindelfreie' wandelaars.Wandeling vanaf Fiescheralp/ Kuhboden:
een zeer makkelijke wandeling kunt u maken vanaf Fiescheralp (2212 m) naar Bettmeralp
(1950 m) en u kunt eventueel doorwandelen naar Riederalp (1925 m) en dan weer terug!
(Van Riederalp naar Bettmeralp loopt er een electro-bus, de Aletsch-Express).
Duur Fiescheralp naar Bettmeralp ongeveer 1 uur heen.