Bettmeralp
Met de trein of auto naar Betten Talstation.
Van Betten met de kabel naar Bettmeralp en dan kabelend naar de Bettmerhorn (2643 m), hier is een expositie over de Aletschgletsjer 'Eiswelt Bettmerhorn' en een terras met prachtig uitzicht op de gletsjer. U kunt weer terug kabelen naar Bettmeralp en dan verder naar beneden kabelen; mooier is het om hier al wandelend te genieten! Enkele wandelingen vanaf Bettmeralp:
1 Van Bettmeralp naar Riederalp 1 uur heen, mooi en makkelijk; ook kunt u onderweg nog gebruik maken van de 'Aletsch-expres Ortsbus'.

2 Van Bettmeralp naar Fiescheralp 1 uur heen, mooie en makkelijke wandeling.

3 Bettmeralp Blausee Aletschwald Riederfurka Riederalp Bettmeralp ruim 4 uur
meer voor geoefende wandelaars.
Ook hier is er de mogelijkheid om de 'Aletsch-expres Ortsbus' te gebruiken.

4 Van Bettmeralp naar de Bettmersee, zeer korte makkelijke wandeling.

5 U wandelt van Bettmeralp naar Bettmersee; aan de westzijde van het meer gaat het wandelpad LA ri Goplerlücke-Riederfurka; op de Riederfurka ligt Villa Cassel, het Pro Natura centrum . U wandelelt nu het Aletschwald in en na 30 minuten ziet U de Aletschgletsjer, nu dalend naar de Bettmersee en terug wandelen naar Bettmeralp. Niet moeilijk maar wel lang, bijna 5 uur.
Voor geoefende wandelaars.

Wandeling vanaf Bettmerhorn.
1 U gaat met de kabel naar Bettmerhorn en nadat U hebt genoten van de fascinerende uitzichten wandelt U langs de Aletschgletsjer naar beneden richting Riederfurka, u wandelt over mooi, makkelijk en breed hoogtepad en U komt via Villa Cassel terug in Riederalp, ongeveer 4 1/2 uur; dan wandelt U van Riederalp naar Bettmeralp of U gaat met de Aletsch-expres.

2 Vanaf de Bettmerhorn (2643 m) kunt u het hoogtepad wandelen naar Eggishorn (2926 m), alleen voor zeer geoefende, tredvaste en 'schwindelfreie' wandelaars. Beter en makkelijker is het te starten bij de Eggishorn.