De Aletschgletsjer is de grootste gletsjer van de Alpen; een machtige ijsstroom met een lengte van 24 km, gewicht 27 miljard ton, maximale ijsdikte 900 m en de “kolos” beweegt 200 m per jaar. Voor het maken van een mooie wandeling in dit gebied moet men de tijd nemen!

Men kan dit mooie Aletsch-gebied op de volgende manieren verkennen.

A Fiesch Fiescheralp Eggishorn
Vanaf het Saastal kan men met de bus naar Brig, dan met de Gotthard-Matterhorn trein naar Fiesch; met de auto direkt naar Fiesch kan natuurlijk ook. In Fiesch gaat de Gondel eerst naar Fiescheralp; hier heeft men een prachtig uitzicht. De Fiescheralp is wereldberoemd als centrum van “Gleitschirm- en Delta-flieger”. Vanaf de Fiescheralp gaat weer een Luftseilbaan naar de Eggishorn (2926 m). De Eggishorn is het enige punt, vanwaar men de gehele Aletschgletsjer kan bewonderen.Vanuit het hoogste punt van de Eggishorn ziet men de toppen van de hoogste bergen in de wijde omgeving, zelfs de Matterhorn!

Boven is een nieuw restaurant, vanwaar men kan genieten van de mooie uitzichten; hier is ook een expositie van mooie houtsculpturen.

Boven op de Eggishorn kan men starten met één van de vele wandelmogelijkheden. Van Fiescheralp kan men een zeer makkelijke wandeling maken naar Riederalp en dan weer terug!B Betten Tal Bettmeralp Bettmerhorn Vanaf Betten Tal gaat men kabelend omhoog naar Bettmeralp. Hier zijn vele makkelijke, maar toch mooie wandelmogelijkheden. Als men verder omhoog kabelt naar de Bettmerhorn dan heeft men een mooi uitzicht over de Aletschgletsjer. Zowel vanaf de Bettmerhorn als van de Bettmeralp zijn er vele wandelmogelijkheden.Een andere mogelijkheid is dat men eerst met de bus tot Brig gaat,
dan met de trein tot Mörel en vervolgens omhoog kabelend tot
Riederalp. (per auto naar Mörel kan natuurlijk ook)
Hier kan men kiezen tussen een zeer makkelijke wandeltocht naar
Bettmeralp of via een mooi pad omhoog wandelen door het
Aletschwald met uitzicht op de gletsjer.
C Mörel Riederalp en dan kan men verder met de Sesselbaan naar Hohfluh (2227) of met de kabine naar Moosfluh (2335). In Riederalp aangekomen kan men kiezen tussen een zeer makkelijke, maar ook mooie wandeltocht naar Bettmeralp of via een mooi pad omhoog wandelen door het Aletschwald met uitzicht op de gletsjer. Gaat men verder kabelen dan kan men vanaf de hoogtepunten Moosfluh of Hohfluh weer diverse mooie wandelingen maken.