Met de kabel gaat u naar Felskinn en dan dwars door de bergen per treintje naar de Allalin (3500 m), hier is een zomerski-gebied en een prachtig gelegen draai-restaurant (in één uur is het restaurant volledig rondgedraaid); zeer mooi uitzichten!

(het is het hoogste uitzichtspunt in het Saastal) Ook is hier een ijspaviljoen, dit is zeer de moeite waard.Op de terugweg met het treintje stapt u uit en voordat u verder gaat met de kabelbaan naar Saas Fee, wandelt u via trap naar boven naar de Felskinn; hier is een restaurant met een ander mooi uitzicht en dan kunt u hier starten met de wandeling over de sneeuw, over de Chessjengletscher naar de Britannia-hütte (3030 m). Het is niet moeilijk over de sneeuw te wandelen, maar in hete zomers, zoals in 2003 t/m heden, is deze tocht gevaarlijk, rotsblokken vallen dan van de ijsmassa's van de gletsjer. Bij twijfel direkt terugkeren!

Duur naar de Britanniahütte heen ongeveer één uur en terug ook één uur. Het is een bergroute-pad! Informeer daarom bij VVV Saas Fee. Voor geoefende wandelaars is het mogelijk door te wandelen van de Britannia hut naar Bergrestaurant Plattjen en dan al of niet per kabel naar Saas Fee.

Duur van Fellskinn naar Plattjen ongeveer 21/2 uur. De grote tocht is redelijk moeilijk! U moet 'schwindelfrei' zijn.